Vad är det med män och grillar?

I dag trodde jag fullkomligt att jag skulle smälla av. När gubben fick för sig att köpa en Webergrill av den större sorten.

Frågar ni grannarna, så skulle de säga att det är en parodi av tv-serien Solsidan hemma hos oss. Det ständiga tjatet om den perfekta grillen och grillningen har jag stått ut med i fyra år. Vi grillar hemma hos oss året om, oavsett väder. Ja,så är det, det grillas även i snöstorm.

Jag har skämtsamt sagt att jag gladeligen sponsrar ett par flaskor tändvätska och ett par påsar grillkol varje år för att få han ska återställa den psykologiska balansen vid grillen. Det blir biligare i längden än att han ska gå till en terapisession.

Men i dag tog det priset. Han säger på morgonen vid frukostbordet: ”i dag älskling vill jag köpa något, kanske ett galler till grillen”.
Ja, men perfekt tänkte jag, då passar jag på att åka in till outleten, Handelshuset och se om jag kan fynda lite saker där, vårkläder till sonen och ett par jogginskor till mig.

Han dumpar av oss där och säger, jag är strax tillbaka ska bara in till Bauhaus en sväng.
Efter 25 minuter är han tillbaka och säger.
– Få inte en chock, men det blev inte bara ett grillgaller, det blev en ny grill och jag vet inte hur vi ska få plats i bilen hem. Det blev en stor grill.

Där står man mitt i butiken, man kan inte annat göra än att hålla god min. Jag betalar det lilla jag har bestämt mig för att köpa och går ut. Till min fasa inser jag att det är inget skämt. I biljävel ligger det en grill, stor som ett hus. Det är knappt så att den lilla barnvagnen får plats. Tur i alla fall att sonen har sin plats säkrad.
Jag lyckas ta mig in i bilen och inser att jag får ligga ner på sätet och ha en tung jävla grill över mig. Jag frågar lite fint, vad kostar den.

– Det kanske inte är rätt tillfälle att säga det nu, eller jo du ligger ganska låst, så här kommer priset älskling, 4000 kronor.

Vad gör man? Ingenting, man hinner fundera ganska mycket under den 15-minuters färden hem. Bland annat inser jag att mitt inköp var väldigt billigt i jämförelse med grillinköpet och jag ångrade att jag inte köpte tröjan, men man blev lite snål i butiken.

Men okey då, lägger man ihop grillen, grillkolen och tändvätskan under ett helt år och vad det blir per månad, så är det ändå ëtt billigt sätt att återställa den psykologiska balansen.
I alla fall, nästa gång jag hör från honom att han vill shoppa något ska jag nog fråga vad då och vad är prislappen.