Kvinnor ta kommandot bakom ratten!

Under en veckas tid har jag fört statistik över vem som rattar bilen. Visst, det kan låta lite galet, men det hela började för ett par veckor sedan. Jag la märke till att när man möter en bil där ett par sitter bredvid varandra, i detta fall menar jag en man och kvinna, ung som gammal, är det oftast mannen som kör. Det har börjat störa mig och jag frågar mig varför ser det ut så här?  Under en veckas tid har jag varje gång jag möter en bil fört statistik vem av paret kör bilen? Och av 752 bilar som jag mött där jag tydligt kunnat se en man och kvinna som sitter i bilen var det till antal 739 bilar som mannen rattade.

Visst kan detta verka helt knäppt från min sida och ni som redan nu stör er -sluta att läsa. Men till er andra säger jag  -kvinnor ta nu plats bakom ratten!

Okey, är det så att man inte vill köra, fine det köper jag. Men är det så att gubben vill ta plats och känna sig manlig. Putta bort honom och säg, -Jag kör nu och vill du inte åka med mig får du gå eller ta bussen. Kom nu ihåg att jag utgår ifrån mig själv och jag vill alltid köra bil och älskar att köra bil.

Detta har fått mig att fundera på några förklaringar till varför det ser ut såhär:
1) Är kvinnan rädd för att köra bil?
2) Har hon inte körkort?
3) Är det bara slumpen att det är så?
4) Eller är det så att mannen äger bilen och därför anser han att han ska köra den?
5) Klagar han på frugan som kör bilen så mycket att man för husfridens skull väljer att sätta sig på passagerarsidan?
6) Eller är det våra inrutade könsroller som gör att det är så här?
7) Sitter det i rädsla för kvinnor att köra bil?

Min hälsning till alla kvinnor, våga ta plats bakom ratten och gnäller gubben köp er en egen bil. Är ni rädd för att köra bil, utmana er själva. By the way-Gott Nytt År!
Anna