Referenser

Referenser Moderator

” Vill varmt rekommendera Anna som moderator.Med stor flexibilitet och pålitlighet tog hon sig an rollen som moderator för Unionen Chef Mellannorrlands stora chefsdag. Påläst och med en varm, humoristisk ton bidrog Anna till att vi fick en fantastisk dag i Sundsvall!”

Jennie Ölmerud

Unionen


”Genom att vara påläst och engagerad tar Anna kommandot över konferensen på ett positivt sätt.Fenomenal på att balansera kravet på att tiderna ska hållas med behovet av att låta föreläsare och åhörare komma till tals. Bättre moderator för din konferens får du leta efter.”

 Anna Möller

Skövde kommun


”När jag på uppdrag av Sportfiskarnas projekt ”Låt vildlaxen vandra hem” skulle sätta ihop och anordna ett två dagars Laxseminarium hösten 2012 så var det ingen tvekan om att jag ville anlita Anna Olofsson som moderator för dagarna! Med Annas seriösa engagemang, noggranna förarbete och fokus under båda dagarna så var alla som besökte Laxseminariet riktigt imponerade och det var riktigt många som verkligen kom fram och berömde och tackade oss och Anna för hennes arbete och insats!Anna ger verkligen allt under hennes uppdrag där hon med hennes brinnande intresse och viljan att utföra ett riktigt proffsigt evenemang verkligen levererar!Anna hjälpte även till med upplägg och kom med flera riktigt givande förslag inför Seminariet som gjorde den ännu bättre! Nästa konferens eller seminarium som jag skall anordna så kommer jag utan tvekan att anlita Anna Olofsson igen och jag kan personligen rekommendera Anna Olofsson till alla som skall anordna något liknande och är i behov av en Konferencier och Moderator i toppklass”!

 Jesper Larsson

Frilands Fisketurismkonsult


”Annas mod och erfarenheter tog oss framåt och genom en ganska omfattande process. Genom att hålla ett bra tempo, lägga lagom tid på olika saker och vara målinriktad bibehölls gruppens intresse under arbetets gång. Det grundliga arbete som vi genom Annas trygga ledning lade ner under dessa sammankomster är  väl genomarbetat och utgör en stadig grund för arbetet inom Nordic Logistic Corridor. Vi rekommenderar gärna Anna som Moderator eller processledare ! En mycket kompetent, korrekt och karismatisk person. Kommer garanterat påläst, entusiasmerar och säkerställer hålltider på ett mycket sofistikerat sätt. Jag skulle inte tveka att samarbeta med Anna i framtiden, hon är helt enkelt bara så himla rätt!!”

 Katti Lundström

Midt Skandia Kvarken


”En mycket kompetent, korrekt och karismatisk person. Kommer garanterat påläst, entusiasmerar och säkerställer hålltider på ett mycket sofistikerat sätt. Jag skulle inte tveka att samarbeta med Anna i framtiden, hon är helt enkelt bara så himla rätt” !!

 Marianne Palovaara

Projektledare Luleå kommun för Gatukontorsdagarna


”Anna har enorm energi och driv, vilket var avgörande i valet att anlita henne som moderator till vår Fibre Future Conference i september 2011.  På ett strukturerat sätt förberedde Anna både sig själv och alla föreläsare väl, vilket kändes tryggt för oss som arrangör. På plats ledde Anna konferensen mycket professionellt; programmet flöt, tider hölls och relevanta frågor ställdes. Stort tack för gott jobb!”

Åkroken Science park


”Vi anlitade Anna Olofsson som moderator till vår konferens/seminarium – Laxens framtid i Norr. Anna ledde hela dagen på ett professionellt sätt. Hon var påläst och väl insatt i ämnet. En duktig moderator som lyckades hålla ihop dagen och ställa dem rätta frågorna. Debatten i slutet leddes på ett föredömligt sätt, Anna är en ödmjuk, men samtidigt väldigt rak och tydlig moderator.Trots en konfliktladdad ämne med olika grupper som hårt bevakar sina egna intressé närvarande kunde Anna styra en konstruktiv och öppet mot konstruktiv lösningar på flertal olika problem”.

 Glenn Douglas

Kommunförbundet och Sportfiskarna


”Med Anna Olofsson tillförs arrangemanget ett smittande glatt humör, energi och entusiasm. Professionell och välförberedd levererar hon och adderar det lilla extra som ger ett arrangemang stuns.”

 Linda Ylivanio

Projektledare Kommunförbundet Projekt Young Entrepreneurs i Överorneå


”Vi anlitade Anna Olofsson som moderator under Botnia-Atlanticas årliga konferens 2-3 maj i Sundsvall. Konferensen hade som mål att sprida information kring Interregprogrammet i syfte att locka fler att söka medel för att samarbeta över gränserna. Temat för konferensen var vindkraft. Anna var väldigt insatt i vad som presenterades, hon hade varit i kontakt med flera av talarna innan konferensen och ställde bra följdfrågor till alla talare. Hon knöt samman konferensen till en helhet och fick deltagarna att känna sig delaktiga och hon skapade en mycket trevlig stämning under konferensen. Efter konferensen hörde jag flera deltagare kommentera hennes arbetsinsats i mycket positiva ordalag. Sammantaget skulle jag säga att Anna är mycket professionell i sitt arbete!”

 Jenny Bergkvist

Programdirektör Botnia-Atlantica


”Vi anlitade Anna som moderator vid vårt Turistforum 09 i Kiruna, ett uppdrag som hon klarade med bravur. Vi kunde som arrangörer lugnt luta oss tillbaka och Anna ledde oss proffsigt genom konferensen. Stort tack !”

 Annica Öhman

Swedish Lapland


”Som moderator är Anna en stor tillgång, med sitt varma mottagande av varje föreläsare och med skarp inblick i föredragen, kunde hon sammanfatta det väsentligaste under konferensen Hållbart resande, klimat och energi i norr den 22:a september 2009”.

 Eva Mikaelsson

Länsstyrelsen Västerbotten

Bitr enhetschef Miljöanalysenheten


”Anna Olofsson var moderator vid invigningsseminariet till Västerbotten på Grand Hôtel. www.vasterbotten.se/grand. Seminariet handlade om ”Näringsrika Västerbotten, en resurs för hållbar tillväxt” alltså malmen och skogen. I programmet ingick 11 inspel på olika teman från forskning till processutveckling. Således både brett och med spets. En grannlaga uppgift att hålla ihop allt detta vilket Anna lyckades med på ett mycket bra sätt. Hon lyckades också få alla talarna att hålla tiden vilket är något ovanligt i sådana här sammanhang. Alla 100 personer som var med vid seminariestarten var också kvar 4,5 tim efteråt vilket är ett mycket gott betyg”.

 Gottne Lindgren

Projektledare Västerbotten på Grand Hôtel


”Företagarna Sundsvall anlitade på rekommendation Anna Olofsson som moderator för en inspirationskväll för och med unga företagare i Sundsvall den 30 mars 2009. Det var ett beslut som vi absolut inte ångrade, ett fantastiskt engagemang från Annas sida första stund även vad gäller förhandsarbetet. Som kvällens moderator levererade hon i absolut toppklass med en ständig närvaro och med ett härligt befriande och avväpnande sätt fick hon såväl deltagare i panelen som publik att slappna av och bjuda på sig själv och vår inspirationskväll blev så där bra som vi bara hade hoppats på. Anna satte sig snabbt in i ämnet med erfarenheten som egen företagare OCH UNG så var hon ju som klippt och skuren för uppdraget. Hon lotsade oss lätt igenom det digra programmet och fastän kvällen blev lång så lyckades hon hålla intresset vid liv. Företagarna Sundsvall kan verkligen rekommendera Anna för den här typen av uppdrag, förstklassigt !”

 Lisbeth Zetterberg

Koordinator Företagarna Sundsvall


” Vi engagerade Anna för en tvådagars konferens ”Rymdforum 2007” i Kiruna. Det var ett mycket späckat program med föreläsningar både på engelska och svenska. Hon höll ihop konferensen på ett smidigt sätt trots att två språk användes. Tidsschemat höll och den röda tråden fanns där hela tiden. Professionellt! Jag imponerades också över hur snabbt hon läste in sig på föreläsarna och innehållet i deras föredrag”.

 Barbro Minde

Rymdbolaget och projektledare för Rymdforum 2007


”Anna Olofsson har under två dagar i slutet av maj 2007 modererat ett symposium inom Forskarstation Östra Norrbotten (FÖN) med temat Värdeskapande samverkan för regional utveckling med underrubrik dag 1 Tillbakablick samt summering av FÖN och dag 2 Kunskap och samverkan är nyckeln till samverkan/Framsyn. Forskarstation Östra Norrbotten är ett strukturfondsprojekt som pågått sedan 2002 och avslutas i denna etapp av verksamheten.Anna Olofsson har på ett utmärkt sätt hållit samman och lotsat symposiet genom inledning, vid estradsamtal, presentation av föreläsare, sammanfattning av lärdomar och reflektioner, ställt innovativa frågor, kopplat ihop forskningen med dagens händelser i regionen, lett summering och avslutning samt ”knutit ihop” symposiedagarna.För att kunna göra detta på ett så trevligt, kunnigt och entusiastiskt sätt visar att Anna varit väl påläst. Anna är dessutom glad, samarbetsvillig, receptiv, idérik och representativ.Högskoleförbundet Östra Norrbotten kan varmt rekommendera Anna Olofsson som moderator. Vi kommer att anlita henne fler gånger.”

 Margareta Strömbäck

Projektledare Forskarstation Östra Norrbotten

Utbildningschef Högskoleförbundet Östra Norrbotten


”Vi använde Anna som moderator under en temadag i Luleå om Jämställdhet & Arbetsvärdering. I temadagen deltog ca 240 personer och Anna höll ihop dagen och såg till att tidsschemat höll på ett mycket bra sätt, vilket är viktigt när man har välbokade, nationellt kända föreläsare som flyger in och ut med korta tidsmariginaler. Att Anna själv är påläst och kunnig i ämnet är också en fördel, eftersom hon då som moderator kan ställa de rätta frågorna. I den utvärdering som deltagarna fick fylla i efteråt fick Anna mycket goda omdömen från deltagarna och genomgående högt betyg. Vi kommer inte att tveka att använda Anna som moderator även i framtiden”.

 Kenneth Roberth

Norrbottens läns landsting


”Första gången jag träffade Anna slogs jag av hennes varma > personlighet, styrka och engagemang. Därför tvekade jag inte en sekund att anlita henne som moderator till en samverkanskväll som jag anordnade på Acusticum i Piteå 2006-12-07. Anna har en enastående förmåga att kommunicera frågeställningar som väcker starka tankar och känslor hos dem som har förmånen att få lyssna på henne. Som moderator är hon snabb i tanke och handling och helt suverän på att driva en kommunikationsprocess framåt! Det känns tryggt att arbeta med Anna för jag vet att hon har full kontroll på situationen, tar ytterst seriöst på sina uppdrag och framförallt att hon verkligen brinner för det hon gör !”

 Malin Andersson

Projektledare på Idéhuset Piteå/Egen företagare


”Med Anna Olofsson tillförs arrangemanget ett smittande glatt humör, energi och entusiasm. Professionell och välförberedd levererar hon och adderar det lilla extra som ger ett arrangemang stuns.”

 Linda Ylivanio

Projektledare Kommunförbundet

Projekt Young Entrepreneurs i Överorneå


”Under Stora Nolia i Piteå 2006 var Anna Olofsson konferencier, programledare, moderator och debatt-ledare vid flera tillfällen. Anna är mycket tydlig, flexibel och effektivt strukturerad. Tack vare detta och sin charm får hon en fantastisk publikontakt. Efter 16 år som ansvarig för Stora Nolias program har jag kommit i kontakt med många duktiga debatt- och programledare, Anna olofsson vill jag verkligen rekommendera. ”

 Jan-Olof Sandberg

Teamledare Nolia AB


Referenser Föreläsare

”Anna Olofsson har föreläst för Mittuniversitetets fakultetsadministratörer om Härskartekniker!
Hon är en mycket driven föreläsare och tar gärna exempel med hög igenkänningsfaktor ur verkliga livet.
Anna är en engagerad föredragshållare som talar om ett mycket viktigt ämne! Vi kan varmt rekommendera Anna!”

Kerstin Nyström

Fakultetsadministratör Mittuniversitetet


”Jag önskade att jag hade kunnat sitta kvar längre och diskutera med dig. Tack så mycket för att du tog dig tid och kom till Ånge och öppnade våra ögon i detta ämne, oavsett om vi är de som härskar eller blir härskade över. Jag ser fram emot fikat imorrn och höra vad alla funderat kring ämnet på kammarn.

Det är inte sista gången vi arrangerar föreläsningar och jag kan tänka mig att vi kommer höras av även framgent då du har flera ämnesområden på din agenda som matchar våra värdegrunder”.

 Peter Sidén

Ånge Kommun


”Vi var mycket nöjda med dagen där Anna gick igenom härskartekniker och vi gjorde övningar för att konkretisera budskpet om härksarteknikerna. Inom temat opinionsbildning fick vi exempel hur vi kommunicerar ut budskap i text. Vi fick göra övningar och fick kunskap om vad man ska tänka på när man pratar inför en grupp, såväl mindre som större, och också hur vi lägger fram det rätta i vårt budskap.Samtliga i gruppen upplevde dagen som givande och vi fick med oss handfasta tips som vi kommer att ha nytta av i vårt framtida arbete.
Det var ett 100 tal som ville komma och lyssnade till Anna Olofssons föreläsning om Härskartekniker och föreläsningen var uppskattad. Många kunde känna igen sig och blev berörda. Anna gjorde många medvetna om makt och härskatekniker ”out there”. Nu är det flera som drar i Anna och vill att hon ska komma och göra om föreläsningen så att flera kan få ta del av hennes viktiga budskap.Bokat är med Fackförbundet Unionen som vill att hon ska föreläser för medlemmar i Östersund.”

 Elisabeth Dahlin Westberg

Timrå Kommun

 Maj-Lis Persson

Ordförande TCO Sundsvall


”Stort Tack Anna för din föreläsning om Härskarteknikerna för Strandbo servicehus personal våren 2012. Du satte huvudet på spiken flera gånger, mycket uppskattat av gruppen och de fortsätter att dra liknelser till ditt föredrag! Verkligen toppen, tror att alla fick en eller flera tankeställare. Kan verkligen rekommendera Anna som föreläsare och inspiratör” !!

 Linda Strandlund

Områdeschef Strandbo servicehus Timrå Kommun


”I december 2009 antog Anna Olofsson utmaningen att föreläsa om ”Politik från kommunal nivå till EU-nivå” för studenterna på Mittuniversitetets journalistprogram. Anna som själv varit student på Europaprogrammet på Mittuniversitetet, vet att det är mycket att sätta sig in i om man som student vill förstå hur EU fungerar. Anna gjorde en exposé bland över alla EU-organ och förklarade hur allt hänger ihop. Hon berättade om om sitt jobb med EU-frågor i såväl Sollefteå som i Bryssel och om hennes senaste utmaning  att ställa upp som EU-kandidat i valet hösten 2009. Intressant föreläsning och en bra förebild inom kvinnligt nätverkande och ledarskap”.

 Ulf Rönnhed


”Vid uppstart av vårt nätverk Qraftverqet GT anlitade vi Anna som föreläsare. Hon berättade utifrån sina egna erfarenheter om sin resa som egen företagare och vikten av att nätverka. Kvällen blev lyckad tack vare Annas entusiasm. Vi blev alla inspirerade och kände oss motiverade att fortsätta vår resa och utveckla vårt nätverk. Tack Anna för en lyckad kväll”.

 Anna Burman

Grant Thornton 


”Anna visade oss betydelsen av en Turistsattsning, och vad det ger i arbetstillfällen för oss i inlandet. Anna inspirerade oss verkligen och öppnade våra ögon för ett nytänkande, man måste helt enkelt bara träffa henne och lyssna på henne hon lyser av energi och inspirerar hela tiden. Hon ahde ett föredrag i en hel timme men det kändes som 5 minuter vi ville bara höra henne mer och mer. Vi kommer att anlita henne mer till oss i Överkalix, hon har en så bred och proffisionell bakgrund. Vårt betyg till Anna är MVG vi rekommenderar henne” .

Miljöpartiet de Gröna,Kalix


”Jag anlitade Anna Olofsson som föreläsare till en företagarkväll för att inspirera tjejer till eget företagande på Luleå tekniska universitetet. Hon steg upp på scenen och levererade en klockren föreläsning. Jag rekommenderar henne varmt för hon är en stark föreläsare som tar sina uppdrag på allvar och levererar endast det bästa” !

 Anna Holmberg

Projektledare Idéhuset

Frilansjournalist

Referenser Konferencier

”Rekommenderar Anna Olofsson som med nyfikenhet, intresse, entusiasm, inventering, inlärning, engagemang och genomförande tar på sig sina uppdrag ! Med denna trappstege av personlighet, genomför Anna sina åtaganden till en hög nivå.”

 Håkan Marklund

Arrangör Festspel i Pite Älvdal


”En fång röda rosor vill jag skicka Dig för Din medverkan vid Go Red 2009. Jag visste att jag inte kunde få en bättre konferencier ! Med charm förde Du så proffsigt genom hela modevisningen, Med värme presenterade Du modellerna och modehusen och det var en glädje att ha Dig vid min sida.”

 Gerda Strömberg-Nielsen