Alla utgår ifrån sig själv och sin egen erfarenhet.

När man ger råd och stöd till andra i olika situatuoner delar man oftast med sig av sin egen erfarenhet och sin syn på hur saker och ting ska vara. Erfarenheten kan komma från olika händelser i livet som man själv har upplevft. Kan även komma från att en nära vän eller anhörig har drabbats av en situation och man har stått personen nära och fått ta del av just deras berättelse.

En person som är rädd för att prova nya vägar i livet och göra nya val, kanske skulle ge rådet -tänk efter två gånger.
En person som har haft en vän, anhörig eller själv varit utbränd, kanske skulle ge rådet till någon som jobbar mycket -att jobba mindre.
En person som hämtar sina barn från förskolan klockan tre varje eftermiddag kanske skulle tycka att den föräldern som hämtar sitt barn klockan fem låter sitt barn ha långa dagar.

Alla kommentarer och råd kommer från sin egen erfarenhet, sitt ställningstagande och sina tankar.

Även jag utgår ifrån min erfarenhet och syn på livet när jag ger råd.

Jag skulle ge rådet till en som vill prova något nytt-gör det, men ha en plan, hoppa inte rakt ut, ha en tydlig strategi och ett tydligt mål.

Jag skulle inte säga till en person som jobbar mycket, jobba mindre, annars bränner du ut dig. Eftersom jag själv alltid har jobbat mycket och blir sällan stressad.

Jag skulle aldrig i min värld ifrågasätta när någon hämtar sitt barn från förskolan, eftersom vi i våran familj jobbar mycket och för oss är det vanligt att hämta från halv fem till halv sju beroende på hur arbetsdagen ser ut.

Nästa gång ni får en kommentar som gör er ledsen, strunta i den, kom ihåg att ni inte lever det liv som budbäraren gör.
Nästa gång ni får en kommentar som gör er glad och får er att må bra, sug åt er.

Vid pennan.
Anna