I dag blev lingonen min påminnelse om lycka.

Man behöver inte alltid springa längst, eller söka långt bort för att finna lyckan. Det gäller att gå på sin magkänsla och våga följa den.

Jag älskar att laga mat och experimenterar gärna och mycket när det kommer till matlagning. Just nu är jag inne i ett bak- och matlagningsflow som har smak av lingon. I går insåg jag att de lingon som redan finns i frysen kommer inte att räcka till mina bak- och matprojekt.

Jag började genast tänka ut alternativa skogspartier på Alnö, där det kan finnas lingon. Jag var så fokuserad på uppdraget att jag just då glömde bort en sådan självklar sak.

Men, i morse när jag vaknade såg jag lingonstället framför mig. Jag tog mig tillbaka till mina barndomsminnen och de gånger jag var och plockade bär med mina föräldrar. Och, då kom magkänslan över mig och tanken;
– Herregud, såklart, hur har jag kunnat missa det. Lingonen finns ett par hundra meter från huset. Det är ju det perfekta lingonstället. Jag bara visste det.

Sagt men gjort, i dag promenerade jag cirka 200 meter in i skogen och vad fann jag, jo lingon i överflöd. Jag tänkte för mig själv under tiden jag plockade bären, att lyckan finns oftast närmare än man tror. Det gäller att stanna upp, lyssna till magkänsla och våga följa den.

Vid pennan.
Anna Olofsson