Nätverka rätt- Kvalité före kvantitet!

Idag bombarderas vi av inbjudningar att delta i nätverk. Jag brukar solla och gallra ut det jag tycker är rätt för mig. Det är svårt som företagare att delta på alla träffar, det finns inte den möjlighet när man samtidigt ska sköta den löpande verksamheten i firman.

Jag är personligen en varm förespråkare av att nätverka, men att nätverka på rätt sätt. Fundera och fråga dig själv, vad ger detta mig?
Vad kostar det mig i tid, kraft och pengar?

Vad får jag ut av detta nätverk? Vilka kontakter knyter jag som kan vara viktiga för mig just nu. Ibland måste man våga sätte ner foten och inse att den tid jag lägger ner på detta nätverk tar mer tid och energi än vad det ger mig. Bara för att man säger nej till ett nätverk betyder inte att man bryter kontakten med enskilda personer från nätverket. Tvärtom, man odlar och förvaltar kontakterna man byggt upp.

Genom att välja nätverk där kvalite´ går före kvantitet i valet av nätverk, får man rent krast mer tid att lägga fokus på att utveckla sitt företag än att lägga tiden på en träff som man inte ville gå på, men man tvingade sig själv för man var ”rädd” att missa något.Ibland går man in på fel spår av och det är helt okey, bara man kan klippa bandet och kunna gå vidare. Det viktiga i allt detta är att komma ihåg att vara företagare är att lägga fokus på att utveckla sitt företag och sälja in sin produkt. Att enbart springa från nätverk till nätverk kan ta för mycket av din tid som egentligen skulle ha behövfts på någon annan del i ditt företagande.

Nätverka – Ja självklart, men nätverka på rätt sätt!