Det finns inget som heter jag har inte tid, allt handlar om prioriteringar!

Ofta hör jag människor säga – Jag har inte tid. Detta har fått mig att tänka väldigt mycket på denna mening.  Är vi så upptagna i våra liv  att vi inte har tillräckligt med tid, eller har vi för mycket att göra och väljer att springa efter många bollar istället för att fokusera på några bra?

Jag har kommit fram till att det handlar om valet av prioriteringar, vi har 24 timmar på ett dygn, vi ska sova ett antal av dessa timmar, sen är det jobb, studier eller annat som måste göras. Vi måste såklart ha en paycheck som betalar våra räkningar och allt materiellt vi har prioriterat att satsa på, därför blir jobbet en stor det av våra liv utifrån vilka kostnader vi har . Men resten av tiden då? Där är det ändå vi som bestämmer vad vi ska fylla vårat liv med. Jag har själv ibland hamnat i fällan att säga – Jag har inte tid, men det är ju ändå till sist vilken prioritering jag gör av det som jag anser bör göras.

Väljer jag att titta på TV istället för att ringa ett samtal till en god vän.
Väljer jag att facebooka istället för att skicka iväg ett jobbmail?
Väljer jag att lyssna på musik i bilen på vägen hem eller väljer jag att ringa ex antal samtal som jag på mitt dåliga samvete.
Väljer jag att konstant säga nej till min egen träning för att köra mitt barn till hans eller hennes träning istället?
Väljer jag att storstäda istället för att dricka en kopp kaffe med grannen?

Väljer jag att prata bort ex antal timmar på jobbet med arbetskompisar så jag måste sitta och tokmata till sent på kvällen för att hinna nå deadline och missar då även  min träningstid?

Allt handlar om vilken prioritering man gör och vad som är viktigt i ens liv. Sen kan det pendla beroende på vilken fas i livet man befinner sig i.  Naturligtvis finns det massor att göra och dessa massor skapar vi själva. Jag befinner mig just nu själv i det skedet i livet som småbarnsförälder och just nu mammaledig. Min tid på dagarna går åt till att vara med min son, för jag prioriterar det, sen går kvällarna åt att spendera tid med övriga familjen, vänner, träning och att hålla firman vid liv. Och här är det mitt val av prioritering som styr vad jag gör på kvällarna.

Jag har slutat säga jag har inte tid, mitt svar blir istället -Jag har mycket nu och jag prioriterar detta. Och nu prioriterar jag att gå och sova istället för att se på TV.

Anna