Grattis Olle Åkerlund- En ledare utav dess like!

Ikväll skulle jag egentligen skriva om något helt annat. Ämnet och temat var solklart och orden flödade redan under eftermiddagens bilfärd hem från Kyrkis, öppna förskolan på Alnön.

Men så släpptes nyheten ikväll att Olle Åkerlund från IF Metall, Mellersta Norrland har blivit utnämnd idag som ny chef för IF Metalls A -kassan. Det är något att bita i.

Varför väljer jag att blogga om detta, jo av några skäl, det första är för att det uppdraget som han har fått är stort och Olle är en ledare. Jag har en gång i tiden haft Olle som chef och efter honom haft andra chefer. Då kan man bara iskallt konstatera att det finns bara en Olle Åkerlund. Ledarskap är en drivkraft som han har och ett mycket starkt och tydligt sådant. Vad kännetecknar en bra ledare? För mig är det en som står upp när det blåser, en som vågar erkänna om man har gjort fel, en som kan leda teamet framåt genom med-, och motvind, en som vågar säga sitt fast man får hälften emot sig. Men det viktigaste av allt en som skiljer mellan sak och person och som inte gör sig till och säljer sin själ för att vara omtyckt.

Så jag har under mina 35 år, snart 36 år endast träffat en sån trygg person som är sig själv i alla väder och det är herr Åkerlund.

Så klart att tankarna en kväll som denna blir splittrade och man ägnar stolthet och glädje till sin fd chef numera god vän och man säger så här…så…j… rätt.

Det är en stolthet för den Socialdemokratiska Arbetarekommunen i Sundsvall att ha en fd ordförande som idag blivit utnämnd till den hedersnämnda tituleringen som chef för A-kassan för IF Metall. Ett jobb som många skulle drömma om.

Grattis Olle, väl värt och nu gör du även här ett bra jobb, så vad nästa mål blir… det vette Gudarna. Grattis IF Metall och grattis Olle än en gång.

Anna Olofssons ord… en stol Anna en kväll som sådan…….