Om Anna

Säljarbete

Min kompetens av strategiskt sälj och projektledning har präglats i Gateway to Lapland som är ett privatsäljbolag. Min arbetsuppgift var att bygga upp en struktur och en plattform i form av leverantörsavtal, säljplaner och implementera strategiskt viktiga kontakter för företaget. Presentera affärsidé till offentliga organ och turistdestinationer i länet.

 Projektledning

  • Projektledare Europa
    Arbetade med att bygga upp ett Europakontor i Sollefteå. Kontorets uppgift var att bistå föreningsliv, offentligsektor och privata näringslivet med rådgivning och stöd i samband med EU strukturfondsprojekt.
  • Projektledare Jämställdhetsdelegationen
    Arbetade som projektledare för jämställdhetsdelegationen i Norrbottens län.  Projektet gick ut på att arbeta fram strukturer och arbetssätt för att nå ut jämställdhetsintegrering i länet. Ansvarsområden var bl.a att tillsammans med jämställdhetsdelegationen arbeta fram en handlingsplan, planera och genomföra aktiviteter som bidrog till att uppnå jämställdhetsintegrering i länet.
  • Projektledare för IF Metall Mellersta Norrland
    Arbetade med facklig politisk samverkan för IF Metall Mellersta Norrland. Byggde upp en modell och plattform hur man ökar det fackliga politiska arbetet inom avdelningen. Ett av de roligaste jobben jag har haft. Jobbat i en dynamisk organisation där resultatet räknades.

 Utbildad journalist

Gått journalistlinjen vid Mitthögskolan, Sundsvall och tog min examen våren 2012 . Särskilt stolt och tacksam eftersom Mitthögskolan i Sundsvall fick betyget som bästa journalistutbildningen, enligt en undersökning som tidskriften Moderna Tider gjorde 2001.

Internationellt arbete

Arbetade som trainee på ministerrådet i Bryssel, enheten Social affaires. Mina ansvarsområden var regionala utvecklingsfrågor, där ingick arbetsmarknadsfrågor, jämställdhetsfrågor och strukturfondsfrågor. Syftet för mig under denna period var att få en fördjupad erfarenhet och kunnande om EU:s arbetsområden och arbetssätt och praktisera mina språkkunskaper.

Handläggare

Arbetade som handläggare på strukturfondsekretariatet på Länsstyrelsen i Norrbottens län under ett par år. Mina ansvarsområden var att handlägga EU projekt inom utbildning-, jämställdhet- och arbetsmarknadsfrågor.

Politiskt skolad

Har jobbat för och inom den politiska världen ett par år. Har lärt mig hur en slipsten ska dras,vilket jag använder mig av i mina föreläsningar och coachningar till fackförbund, politiska organisationer och politiker.

Egen företagare

Har drivit tillsammans med min kusin en fiske- och konferensanläggning i Norrbotten. Idag leder jag en framgångsrik fitnessanläggning, Alnö Fitness, med cirka 20 anställda.

Mina arbetsspråk

Jag utför uppdrag med arbetsspråken svenska, engelska och tyska.
I dag jobbar jag som frilansjournalist. Jag skriver för veckotidningar, fackpress och dagstidningar. Jag gör även jobb som granskande journalist. Jag ser den lilla människan i samhället och när jag gör jobb så sätter jag mig in i uppdraget till 100 procent. En egenskap som jag är känd för är att jag ger mig inte förrän sanningen kommer fram. Tipsa mig gärna om du som läser detta har funderingar eller idéer på saker som borde skrivas mer om.

Anna

Jag är en 40-årig kvinna från Norrbotten, Överkalix kommun, som numera bor på vackra Alnö i Sundsvall med min familj. Havet och den vackra naturen på ön ger mig ett lugn. Jag är en levnadsglad och nyfiken tjej som har lätt till skratt och ser livet som en gåva som ska förvaltas väl. ”Kom ihåg att varje dag är till låns, ta hand om nära och kära. Lev dina drömmar fullt ut och kom även ihåg att vi har makten att förändra våra liv”.

Mitt samhällsintresse

Jag uppfattas som glad, äventyrslysten, positiv och är nyfiken på det mesta i min omgivning. Jag älskar att debattera och sätta mig in i olika problemställningar. Jag anser att det är viktigt att lyfta fram aktuella frågor och skapa diskussion kring dessa. För mig är det viktigt att bidra till samhällsdebatten och väcka intresse och engagemang hos en större grupp människor.

Min fria tid

Jag spenderar mycket av min lediga tid med att umgås med min älskade familj. Övriga passioner i mitt liv är flug- och pimpelfiske, köra min mc-Sally och samlar på olika whiskysorter.