”Uppdraget” Valet av dagis är avslutat !

Nu har vi äntligen lämnat in en ansökan om dagisplats till hösten. Vi har följt regeln,  ansök fyra månader innan det är tänkt att ditt barn ska börja på dagis, dvs fyra månaders garantin. Det känns som att man har varit och inspekterat och synat alla dagis som finns på ön.

Man var livrädd i början att man skulle uppfattas som någon som ”nagelfar” och kritiskt söker fel på varje avdelning. Men så kan jag summera att så har det inte varit. Tvärtom, vi har fått höra att det är roligt att ni kommer.

En intressant resa som jag kan rekommendera  föräldrar att göra.  Bemötandet som vi har fått har varit så otroligt positivft att valet var inte enkelt. Vad fick oss slutligen att välja? Det var  Asterix beteende,   intressant att betrakta hans reaktioner, på vissa avdelningar blev han reserverad och tillbakadragen, på andra avdelningar kastade han sig i famnen på dagispersonalen och började leka som om han alltid hade varit där.

Vi var noga med att påminna oss som föräldrar- låt inte våra känslor styra utan se till Asterix bästa,  men såklart när han är glad då blir det lättare för ett mamma-, pappahjärta att lämna honom där. Sen fanns det en och annan entreprenör som lyckade sälja in ”avdelningen” till oss alla tre. Mitt motto stämmer in där-  Även fast man är anställd kan man vara entreprenör.

Iallafall så kan jag säga så här- uppdraget är avslutat!