Årets Magmakvinna

Jag är glad, stolt och lycklig att jag tog hem titeln som årets Magmakvinna 2010 den 20 november. Prisutdelningen var i Luleå på Galleri Skådabanan.

Det kunde jag aldrig tro i augusti när jag fick veta att jag var en av 11 nominerade färgstarka och driftiga kvinnor från Norrbottens kommuner.Tre månader senare när mitt namn ropades upp så kom glädjetårarna och jag blev rörd över utmärkelsen.

Magmapriset är ett pris som har delats ut sedan 2007 till en kvinna i Norrbotten som har gjort en insats för företagande, jämställdhet, intergration eller kultur.

Nu två veckor senare har jag landat i allt och kan glädja mig åt att mitt arbete som jag har lagt ner vad gäller jämställdhet och företagande har lönat sig och uppmärksammats av folket. Jag kommer fortsätta att driva frågor framåt vad gäller att lyfta fram andra kompetenta kvinnor. Genom att föreläsa, skriva debattartiklar och insändare om detta viktiga ämne så kommer jag att fortsätta mitt trogna arbete med att synliggöra och lyfta fram andra kvinnor som vill, tror och kämpar för sin ide oavsett vad den är.

Än en gång skriver jag detta- Jämställdheten kommer inte framåt förrän vi kvninnor börjar lyfta varandra och sluta upp med att se varandra som hot!

Jag tackar alla ni som har röstat på mig!
Detta gav mig en kick framåt att fortsätta att kämpa för det jag tror på och vill förändra.

[youtube id=”9yW_JeI2mzc” w=”200″ h=”140″]